DIA DE L’ARBRE 2021

DIA DE L’ ARBRE


Dia:

Diumenge 21 de març *

Lloc:

Arborètum Masjoan d'Espinelves

.

Organitzador:

Associació Biotopnatura
BiotopNatura està inscrita des del 2017 en el registre d’Associacions de la Generalitat de Catalunya, amb NIF G55311609.
Declarada Associació d’interès ciutadà per la Generalitat de Catalunya al 2021.


Persones que han col.laborat en l'organització d'aquest esdeveniment:

 • Isabel Verdaguer Foz
 • Emmett Coriat
 • Raquel Toison
 • Eduard Ange
 • Marina Cherino
 • Enric Renart
 • Altres persones i entitats col·laboradores:

  Natural Leadership

  Ultreiart

  Programa:

  Matí:

 • 10.00 h Obertura del dia de l’arbre.
 • 10.30-11.30 h Xerrada Els arbres i nosaltres. Isabel Verdaguer Foz - Associació Biotopnatura
 • 12.00-13.30 h Tastet de Bany de bosc. Isabel Verdaguer - Associació Biotopnatura

 • Espais permanents

 • Taula informativa campanya Els Drets dels Arbres
 • Espai exposició fotográfica d’art de Raquel Toisón.

  Persones que participen en les xerrades i les activitats

  Raquel Toisón

  Raquel Toisón

  Raquel Toisón treballa com a jardinera a Parcs i Jardins de Barcelona, Des de molt petita s'ha sentit fascinada per la natura, la considera sabia, generosa i acollidora.

  Li agrada fer senderisme, passejar pel bosc, escoltar els seus sons, i rebre la seva energia, que l'ajuda a desconnectar de l'estrès i a despertar els seus sentits.

  Està acabant Belles Arts a la UB, generalment realitza treballs relacionats amb la natura incorporant elements vegetals- amb la resiliència, i la superació.

  El que busca amb aquests, és conscienciar i difondre els valors de la natura i el respecte cap a ella.

  @rta.ultreiart

  Isabel Verdaguer Foz

  Isabel Verdaguer Foz

  Isabel Verdaguer Foz (Barcelona, 1975) deu la persona que és a un projecte de vida dels seus pares, que li va fer estar des de ben petita envoltada de natura. Reconstruir una antiga casa de muntanya al Prepirineu - on passar llargues estades on escriure, llegir, sentir i respectar la Natura- va ser la seva primera i gran escola. Després va voler apropar-se a la natura des de diferents angles, fent senderisme i alpinisme, així com observant el paisatge, els animals i les plantes. De mica en mica va aprendre a llegir el bosc, observar petjades i traces, a més d’estudiar la biologia i el comportament animal.

  En el món vegetal va aprofundir sobre la forma de comunicar i sentir de les plantes i sobre els seus beneficis, per acabar finalment fent un apropament mes terapèutic i profund en la pràctica del bany de bosc.

  Inicialment Diplomada en Turisme, va estudiar també Tècnica en jardineria i paisatgisme i un Postgrau en gestió d’espais verds públics.

  La seva passió pels animals també la va portar a titular-se com a Auxiliar veterinària, així com a rebre Formació a Fundació Mona sobre etologia (comportament) animal.

  La seva vocació pel món vegetal l’ha portat a matricular-se en diferents cursos de la Universitat de Tel-Aviv sobre biologia, comportament, sentits i comunicació vegetal.

  2016 va esdevenir Guia de Boscos terapèutics per la Forest Therapy Association (Califòrnia). i en el 2018 Guia oficial d’itineraris terapèutics Selvans i de la UDG.

  Ha realitzat el Postgrau en significats i valors espirituals de la Natura a la Universitat de Girona (UdG), i està formada com a terapeuta Gestalt.

  Biotopnatura

  Facebook
  Twitter
  Instagram