Xerojardineria i jardineria ecològica

XEROJARDINERIA I JARDINERIA ECOLÒGICA

La xerojardineria , que ve del terme grec “xero” que vol dir sec,  va sorgir com una necessitat per resoldre les fortes sequeres d’Austràlia.

Fins aquest moment Anglaterra havia estat un fort model en el paisatgisme. Uns jardins sempre verds, amb extensos prats i flors de molts colors que necessitaven un gran consum d’aigua i una gran utilització d’adobs químics.

Austràlia ens va donar una classe magistral sobre com fer un jardí utilitzant el mínim de recursos, especialment amb la mínima utilització d’aigua. 

Un acurat disseny amb plantes autòctones o naturalitzades es la clau d’un jardí perdurable en el temps.

La mediterrània pateix uns estius molt rigorosos, amb altes temperatures i poca pluja, i això fa que les plantes clàssiques de la jardineria “anglesa”, com les camèlies o les azalees,hagin de ser substituïdes per plantes com el romaní, les salvies, les lavandes o el marfull.

La jardineria ecològica consisteix a crear ecosistemes amb harmonia amb l’espai que l’envolta, aconseguint jardins sostenibles, perdurables en el temps, amb un baix manteniment, poc consum d’aigua i sense utilitzar productes agressius amb el medi ambient, respectant la flora i la fauna de l’entorn.

Els nostres amics:

La pluja mortal i continua d’insecticides que banyem la majoria de jardins, eliminen tant els enemics, com els amics del nostre jardí.

Els animals beneficiosos ens ajudaran eficaçment a combatre les plagues.

Sense ells les plantes del nostre jardí aniran emmalaltint poc a poc, i el nostre jardí tindrà sempre un aire trist i sense vida.

Les nostres plantes:

El paisatge mediterrani ofereix una àmplia diversitat de plantes autòctones que ens poden cobrir totes les necessitats dels nostres jardins que:

Combinats amb altres espècies foranes de característiques semblants, conformen rics jardins on gaudirem de diferents floracions i textures durant tot l’any.

Facebook
Twitter
Instagram