El llop

Campanya Signatus en defensa del llop

 

Vols saber més?

Dins del regne animal, històricament, al llop se l’ha considerat el més gran enemic de l’home. Durant segles, se l’ha perseguit de forma cruel, intensa i sostinguda fins a la seva total extinció en moltes zones de la seva àrea natural de distribució.

La raó, la gran raó d’aquesta persecució, és la competència del llop amb l’home pels mateixos recursos tròfics: el bestiar domèstic, una visió simplista del conflicte que amaga les veritables causes per les quals al llop se’l vol exterminar.

La campanya El llop, fals enemic, denuncia la persecució interessada d’aquest predador i desvela el negoci que hi ha darrera la mort del llop. Aquesta campanya, trenca també amb el tòpic de que la coexistència del llop és incompatible amb la ramaderia extensiva, i mostra que els que defensen aquest argument, bé per ignorància o per interès, utilitzen la figura del llop per evitar fer front als veritables problemes del sector ramader, problemes estructurals derivats de les polítiques erràtiques de la PAC i de l’Administració espanyola.

Cal protegir al llop. Cal protegir-lo, no només pel seu dret inherent a la vida, sinó també per la seva funcionalitat ecològica, entre d’altres raons bioecològiques i socials.

Aquesta campanya vol donar veu a un clam de bona part de la societat que exigeix la conservació d’aquesta emblemàtica espècie, vol treballar per informar, conscienciar i aixecar més veus en defensa del llop, i vol ser espai de lluita activa per aconseguir la plena protecció, legal i real del llop, en tot el territori espanyol.

Per assolir aquests objectius, la campanya El llop, fals enemic desplegarà tot un seguit d’accions que s’emmarcaran dins l’activisme social i ambiental, com ara ponències, mobilitzacions, videofòrums i taules de debat, a més d’activitats especialment dirigides als més menuts. Aquestes accions les podreu consultar a l’Agenda de Activa’t i seguir pel nostre Facebook.

Entenem que per aconseguir aquests objectius cal unir forces. Biotop Natura, dins del marc de l’espai Activa’t, establirà aliances estratègiques amb entitats conservacionistes i organitzacions que treballin activament per la defensa del llop, tant a l’estat espanyol com a nivell internacional.

Facebook
Twitter
Instagram