El llop

Campanya Signatus en defensa del llop

Vols saber més?

Dins el regne animal, històricament, al llop se li ha considerat el més gran enemic de l'home. Durant segles, se li ha perseguit de manera cruel, intensa i imparable fins a la seva total extinció en moltes zones de la seva àrea natural de distribució.

Ser un depredador que competeix amb nosaltres, pels mateixos recursos tròfics i la seva ferocitat són els arguments donats per justificar la seva persecució.

Biotopnatura col·labora amb Signatus en diferents campanyes i especialment en el seu programa escolar "Apropa't a el món deel llop". Signatus porten una llarga trajectòria treballant per la defensa i la conservació del llop en general i en esepcial del Llop ibèric, Canis signatus. Biotopnatura i Signatus denunciem la persecució d'aquest predadorr. Volem desvetllarr el negoci que hi ha darrere de la mort del llop. Volem trencar amb el tòpic que la coexistència del llop és incompatible amb la ramaderia extensiva. Els que defensen aquest argument, bé per ignorància o per interès, utilitzen la figura del llop per evitar fer front als veritables problemes de el sector ramader, problemes estructurals derivats de les polítiques erràtiques dutes a terme pel nuetsro país.

Cal protegir el llop. Cal protegir-lo, no només pel seu dret inherent a la vida, sinó també per la seva funcionalitat ecològica, entre d'altres raons bioecológicas i socials.

Cal donar veu a una bona part de la societat que exigeix la conservació d'aquesta emblemàtica espècie; treballar per informar, i conscienciar spbre el llop i la seva situació, i donar un espai de lluita activa per aconseguir la plena protecció, legal i real del llop, arreu del territori espanyol.

Per a assolir aquests objectius, es necessita desplegar tot un seguit d'accions que s'emmarcarquen dins de l'activisme social i ambiental, com ara ponències, mobilitzacions, videofòrums i taules de debat, a més d'activitats especialment dirigides als més petits, fetes dins de Signatus per l'Associació ASAS. Aquestes accions les podreu consultar a la pàgina web de www.signatus.cat

Entenem que per aconseguir aquests objectius cal unir forces. i és per això que Biotopnatura col·labora i dóna suport al treball fet per Signatus i la seva Associació ASAS.

Facebook
Twitter
Instagram