EMBOSCAR-NOS

EMBOSCAR-NOS

                       ⚠️⚠️  JORNADA POSPOSADA AL 16 D’ABRIL ⚠️⚠️

Malauradament, per motius de salut, ens hem vist obligades a posposar-la, per tal de que poguéssiu gaudir de totes les activitats.

A les persones ja inscrites els hi hem enviat un correu.

 DISCULPEU LES MOLÈSTIES

 

Dia: Dissabte 12 de març del 2023 *     NOVA DATA: 16 D’ABRIL

*Aquest acte forma part dels actes fets en honor al dia de l’arbre, que és el 21 de març.

Lloc:
Parc del Laberint d’Horta. Barcelona.

Organitzador:
Associació Biotop Natura

Biotop Natura està inscrita des del 2017 en el registre d’Associacions de la Generalitat de Catalunya, amb NIF G55311609.
Declarada Associació d’interès ciutadà per la Generalitat de Catalunya al 2021.

Organitzadors:

  • Isabel Verdaguer Foz
  • Raquel Toisón

PROGRAMA

Matí:
08.45-09.00h     Obertura de la jornada.

09.00-11.00 h     Bany de Bosc Urbà amb Isabel Verdaguer – Associació Biotop Natura

11.00 h-11.30h   Descans

11.30-12.00 h     Explicació de l’exposició en honor als arbres de Barcelona. Raquel Toisón- Ultreiart

12.00-12.45 h    Temps lliure per a poder voltar i gaudir d’aquest indret amb encant, habitualment tancat al públic, o per a poder visitar la nostra botigueta, on es podrà col.laborar amb la nostra causa, adquirint productes de la nostra campanya, i també llibres del sr. Araújo

12.45-13.45 h      Xerrada de Joaquín Araújo “¿Por qué emboscarnos?” 

14.00 h                Cloenda

 

Espais permanents
Taula informativa Biotop Natura
Exposició d’art de Raquel Toisón.

INSCRIPCIÓ

Inscripció:
És necessari fer inscripció en aquest enllaç

Si teniu algun dubte o problema envieu-nos un correu a info@biotopnatura.com

Per temes d’organització, es prega especificar al correu d’inscripció si us voleu apuntar a totes les activitats o si només en voleu fer alguna (especificar quina).

Si sou més d’una persona, feu la inscripció anotant totes les persones amb els seus noms, edats i especificant a quines activitats s’hi apunta.

Places limitades

ENTRADES

Preu: 

Donació mínima de 10 €/persona

 

Forma de pagament:

La donació es realitzarà  el mateix dia de la jornada a la taula d’informació de Biotop Natura. Es prega portar els diners en efectiu. No hi haurà màquina lectora de targetes (datàfon). 

PARTICIPANTS

Persones que participen en les xerrades i les activitats

Joaquín Araújo

Joaquín Araujo naturalista y escritor

Camperol: dedica la major part del seu temps a l’agricultura i a la ramaderia ecològiques.

Ha plantat aproximadament un arbre per cada dia que ha viscut, uns 26.500.

S’esforça, a més, en escriure, fer ràdio, cine documental, donar conferències i realitzar exposicions. Es dedica, doncs, a l’activisme ecològic i cultural des de fa cinquanta anys. Té 34 carnets d’altres tantes ONG. D’algunes va ser fundador i president. Col·lecciona les seves pròpies dimissions.

Està escrivint els seus llibres 116 i 117 com a únic autor. L’han publicat a més de 12 com a coautor i 93 col·lectius. A tots ells acompanyaven 8 enciclopèdies que dirigia i, en part, escrivia.

Els seus 2.516 articles han estat publicats en 147 revistes, 19 blogs i 17 diaris. Actualment, escriu amb freqüència en 5 blogs i 2 revistes.

Comissari de 31 exposicions i autor dels textos de quasi totes elles.

Guionista i/o director de 340 programes de TV, la majoria documentals.

Ha fet uns 5.600 programes de ràdio, quasi tots amb seccions pròpies. Va dirigir també alguns.

Tant en ràdio com en televisió, va ser dels primers directors de naturalesa de la història d’aquests mitjans a Espanya.

Ha fet unes 2.600 conferències tant a Espanya com a una desena d’altres països.

Li persegueixen els premis. Dels 49 rebuts destaquen: el GLOBAL 500 de l’ONU, considerat el més important del món en el seu camp; el Wilderness Writting (només hi ha 5 premiats al món); el del BBVA a la difusió de la multiplicitat vital, que és el més important que es dóna a Espanya.

És l’únic espanyol a qui han atorgat dos cops el Premi Nacional de Medi Ambient.

Nominat als Oscars de Hollywood i als Goya, per la seva participació en “Nómadas del Viento”.

És Numerari de la Real Acadèmia de les Lletres i de les Arts, i medalla d’or d’Extremadura. Excel·lentíssim Sr. per tant.

A un IES, uns aiguamolls, un taller, un còctel, dos arbres monumentals, cinc altres arbres, una horta ecològica, una font, un cim i un museu els hi han posat el seu nom.

Raquel Toisón Alarcón (membre de la Junta Directiva de Biotop Natura) s’encarrega de la part  de desenvolupament d’imatges i campanyes creatives, i de les exposicions d’art i natura.

Des del 2000 treballa com a jardinera per l’Ajuntament de Barcelona, a l’Institut Municipal de Parcs i Jardins, on ara és Encarregada al Departament de Jardineres, portant color i verd on l’espai i l’arquitectura de la ciutat, no permeten la presència d’elements vegetals plantats al terra.

Des de ben petita l’apassiona la natura, “Ella… tan sabia i generosa sempre… tan bella i acollidora”.

Fa senderisme, li encanta passejar per la naturalesa, escoltar els seus sons, rebre la seva energia que l’ajuda a desconnectar de l’estrès en el que vivim avui en dia, i que li desperta els sentits.

Graduada en Belles Arts a la Universitat de Barcelona. Les seves obres sovint incorporen elements de la natura, que també fa servir com a tema. També ho són la resiliència, la superació, el record, l’oblit i els rastres. @rta.ultreiart

Actualment participa en la campanya “Els drets dels arbres” (per a la que va dissenyar els 3 logotips), amb la que s’intenta conscienciar de la importància que aquests tenen a la nostra vida i a la del planeta.

Isabel Verdaguer Foz

Isabel Verdaguer Foz (Barcelona, 1975) deu la persona que és a un projecte de vida dels seus pares, que li va fer estar des de ben petita envoltada de natura. Reconstruir una antiga casa de muntanya al Prepirineu (on passar llargues estades on escriure, llegir, sentir i respectar la natura) va ser la seva primera i gran escola. Després va voler apropar-se a la natura des de diferents angles, fent senderisme i alpinisme, així com observant el paisatge, els animals i les plantes. De mica en mica va aprendre a llegir el bosc, observar petjades i rastres, a més d’estudiar la biologia i el comportament animal.

En el món vegetal va aprofundir sobre la forma de comunicar i sentir de les plantes i sobre els seus beneficis, per acabar finalment fent un apropament mes terapèutic i profund en la pràctica del bany de bosc.

Inicialment Diplomada en Turisme, va estudiar també Tècnica en jardineria i paisatgisme i un Postgrau en gestió d’espais verds públics.

La seva passió pels animals també la va portar a titular-se com a Auxiliar veterinària, així com a rebre formació a  la Fundació Mona sobre etologia (comportament) animal.

La seva vocació pel món vegetal l’ha portat a matricular-se en diferents cursos de la Universitat de Tel-Aviv sobre biologia, comportament, sentits i comunicació vegetal.

Al 2016 va esdevenir Guia de Boscos terapèutics per la Forest Therapy Association (Califòrnia). i al 2018 Guia oficial d’itineraris terapèutics Selvans i de la UDG.

Ha realitzat el Postgrau en significats i valors espirituals de la Natura a la Universitat de Girona (UdG), i està titulada com a terapeuta Gestalt.

Biotop Natura

Descarregar arxius

Facebook
Twitter
Instagram