DIA DE L’ARBRE 2022

DIA DE L’ ARBRE


Dia:

Dissabte 26 de març *

*el dia oficial de l’arbre és el dilluns 21 de març


Lloc:

Can Vilallonga de Cassa de la Selva. Espai Natural de les Gavarres

.

Organitzador:

Associació Biotopnatura
BiotopNatura està inscrita des del 2017 en el registre d’Associacions de la Generalitat de Catalunya, amb NIF G55311609.
Declarada Associació d’interès ciutadà per la Generalitat de Catalunya al 2021.


Equip de Biotopnatura:

 • Isabel Verdaguer Foz
 • Emmett Coriat
 • Raquel Toison
 • Eduard Ange
 • Charles Oppe
 • Blanca Martí
 • Marina Cherino
 • Sandra Szetterwall
 • Enric Renart
 • Carlota Pérez de Viñaspre Torné
 • Frederic Solergibert

 • Altres persones i entitats col·laboradores:

  Natural Leadership

  Ultreiart

  El Despertador

  El Turonet dansa

  Cristina Bota Cos

  Caravan Racer foodtruck

  Consorci les Gavarres

  Ajuntament Cassà de la Selva

  Frederic Solergibert


  Programa:

  Matí:

 • 09.30-10.30 h Obertura del dia de l’arbre.
 • 10.30-11.15 h Xerrada Els arbres i nosaltres. Isabel Verdaguer Foz - Associació Biotopnatura
 • 11.30-12.15 h Xerrada Natura i Salut. Emmett Coriat - Natural Leadership
 • 12.30-13.30 h Sortida familiar per conèixer els secrets del bosc. Eduard Angel - Associació Biotopnatura
 • 12.30-13.45 h Tastet de Bany d’arbres. Isabel Verdaguer - Associació Biotopnatura

 • Servei per menjar: Caravan Racer foodtruck

  (Estaran tot el dia al pàrquing de Can Vilallonga)

  Ofereixen:

  -Cafès, pack entrepà mini+beguda al matí.

  -Crepes dolços, Nutella, confitures, Kinder..etc,

  -Galletes bretones en farines ecològiques

  -Crepes saladas: 3fortmages, pernil i formatge..etc

  -Burguer al migdia.

  -Servei de barra: refresco, birra, cafès i infusions.


  instagram caravanracer


  Tarda:

 • 15.30- 16.15 h Xerrada sobre boscos i lideratge. Emmett Coriat - Natural Leadership
 • 15.30-16.15 h Taller familiar d’art i arbres. Raquel Toisón - Ultreiart
 • 16.30-17.45 h Tastet de teràpia forestal. Emmett Coriat - Natural Leadership
 • 16.30-17.45 h Putxinel·lis amb arbres per nens. Isabel Verdaguer i Sandra Szetterwall - Associació Biotopnatura
 • 18.00-18.45h Taller farmaciola del bosc. Cristina Bota Cos
 • 19.00-19.45 h Espectacle de piano i dansa entre arbres . Jordi Muñoz - El Despertador / Laia Minguillon - Turonetawilddancer
 • 20.00 h Tancament

 • Explicació dels colors del programa:

  Color verd: Son activitats més experimentals que es faran al bosc (caminades, vivències....)

  Color negre: Son activitats més cognitives que es faran aprop de la masia o dins el pati interior. (xerrades...)

  Espais permanents

 • Taula informativa campanya Els Drets dels Arbres
 • Espai exposició d’art de Raquel Toisón.

 • Servei de foodtruck

 • Persones que participen en les xerrades i les activitats

  Frederic Soletrgibert

  Frederic Soletrgibert

  Nascut a Barcelona, ​​va desenvolupar una fascinació primerenca per l'espiritualitat, la literatura i la psicologia. Ansiós per explorar la ment, al final de la seva adolescència va aprendre a meditar. L'impacte d'aquesta experiència li va deixà una profunda impressió, momento a partir del qual, en paraules del mateix Frederic, va començar la seva educació superior, no en el sentit tradicional occidental: a través de l'aprenentatge dels llibres, sinó a través de l'experiència directa amb un nivell de consciència superior, del coneixement del Vedanta, dels Sutres de Patánjali i la seva relació amb la Física Quàntica, el Camp Unificat i els Alts Estats de Consciència. En aquesta època es va llicenciar en psicologia per la Universitat de Barcelona. Paral·lelament, el seu interès per la psicologia de Jung el va portà a implicar-se en l'estudi del Simbolisme Junguiano, l'anàlisi dels somnis i l'Astrologia Psicològica (1982). El seu desig d'aprofundir en el camp del desenvolupament personal el va portar a completar un certificat a Hipnosis i posteriorment a PNL i Coaching per l'Institut de PNL de Londres (any 1993) i un Màster en Estudis Interdisciplinaris (USA).

  Avui Frederic és considerat un dels experts en creixement personal del nostre país, sent un destacat orador sobre les ciències cognitives, l'espiritualitat i el potencial del cervell.

  Ha publicat “El que no es veu” i “Sota l'arbre amic”, publicats per Ediciones Urano

  Emmett Coriat

  Emmett Coriat

  Fundador de Natural Leadership

  Emmett Coriat, nòmada, té la doble nacionalitat canadenca-espanyola i ha viscut o treballat a 6 països, ha estat un empresari en innovació sanitària des de fa més de 25 anys, com a capitalista de risc, CEO / fundador d'empreses de biotecnologia i, recentment, com a soci d'AEC Partners, una empresa líder en botigues d'assessorament estratègic, on dirigeix Pràctica d'innovació tecnològica sanitària;

  Fa un parell d'anys, Emmett es va trobar immers directament en la profunda epidèmia de "desconnexió" que està colpejant la humanitat. No semblava ja important abordar cap millora real en la "sanitat", ja que la ciència l'havia ignorat, amb resultats devastadors.

  Després de passar temps amb el poble kichwa de l'Amazònia equatoriana i retirar-se a la Natura durant més d'un any, es va certificar com a guia de teràpia forestal per l'Association of Nature and Forest Therapy i com a professor de Zhineng Qigong per la Fundació Daohearts de la Xina. amb la missió d'ensenyar als líders empresarials com la natura podia ser el seu millor aliat per abordar la reptes del món VUCA del segle XXI, per a empreses i més enllà. Cap a un lideratge natural que harmonitzi cap i cor,

  En fundar, Natural Leadership, Emmett cristal·litza el somni de cocrear una comunitat d'humans i líders empresarials on les pràctiques d'aprenentatge incorporat arrelades a la natura es combinen finalment amb les darreres proves científiques sobre l'impacte de la natura en la salut i el lideratge de les persones.

  MBA de la London Business School (Regne Unit) y IESE (Barcelona), llicenciat en Farmàcia per la Universitat de Montreal i diplomat en Gestió de la Propietat Intel·lectual per la Universitat McGill

  Natural Leadership

  Raquel Toisón

  Raquel Toisón

  Raquel Toisón treballa com a jardinera a Parcs i Jardins de Barcelona, Des de molt petita s'ha sentit fascinada per la natura, la considera sabia, generosa i acollidora.

  Li agrada fer senderisme, passejar pel bosc, escoltar els seus sons, i rebre la seva energia, que l'ajuda a desconnectar de l'estrès i a despertar els seus sentits.

  Està acabant Belles Arts a la UB, generalment realitza treballs relacionats amb la natura incorporant elements vegetals- amb la resiliència, i la superació.

  El que busca amb aquests, és conscienciar i difondre els valors de la natura i el respecte cap a ella.

  @rta.ultreiart

  Eduard Angel

  Eduard Angel

  Nascut a Barcelona 8 maig 1972 Viu en una antiga masia catalana, Can Marcó. a Amer, Girona, formant part del seu projecte de reconstrucció d'una masia amb els criteris, materials i forma de fer de l’època i el lloc.

  Nivell Acadèmic: Ciències Polítiques i Sociologia.

  Cursos relacionats:

  Tècnic de 'Medi Ambient en contaminació 1994 Nereo, Problemàtica dels boscos àrea mediterrània 1995 UdG, Economia i medi ambient 1995 UdG, Protecció Espais Naturals. Regulació jurídica 1996 UdG, Economia ecològica i Ecologia política 1997 UdG, Llei 3/98 de la Intervenció Integral Administració 1998 UdG.

  Altres estudis: Tècnic en jardineria. Esp. Jardineria ecològica 2002 Esc. Cassà.

  El 2004 va entrar com a regidor a l'Ajuntament de Caldes de Malavella on va realitzar diverses iniciatives mediambientals com a foment del reciclatge, energies renovables i protecció i catalogació d'arbres monumentals, protecció d'hàbitat de tortugues autòctones i zones d'interès natural.

  Gracies a la seva feina Caldes de Malavella va ser el primer municipi de Girona que va signar la carta d'Aalborg , desenvolupen y, a més, un Pla de Desenvolupament sostenible, Agenda 21.

  Més tard va Iniciar la recerca i catalogació de boscos monumentals de Catalunya amb Jaume Hidalgo, impulsor de la actual associació de Selvans.

  Biotopnatura

  Jordi Muñoz i Jovell

  Jordi Muñoz i Jovell

  Llicenciat en Humanitats. Coach transformacional, recreador personal, musicoterapeuta i formador de formadors/es.

  Director i fundador d’El despertador i director de l’Institut d’Ecologia Emocional al territori espanyol.

  Viu amb la convicció que cadascú de nosaltres podem transformar-nos en allò que volguem i inspirar el nostre entorn a viure millor.

  Li interessa la qualitat de vida de les persones, potenciar i despertar la creativitat i la capacitat artística, aprendre, compartir i conversar.

  Li apassiona la música, perquè el considera el millor canal per connectar amb el nostre món interior. Creu que et pernet viatjar a través d'ella i acompanya a sintonitzar a cadascú/na amb la seva essència.

  El despertador

  Laia Minguillón

  Laia Minguillón

  Professional del món de la dansa contemporània i Amant de la natura, els darrers anys enfoca el seu treball en ella, la natura, tan a nivell creatiu com a pedagògic fent aflorar aquesta connexió a través del seu moviment ‘físic i subtil’.

  Coneixedora del cos i el moviment, transmissora dels seus coneixements que sempre estan en evolució, aprenent prop de la natura, el seu caliu, el seu temps i el seu fer respectuós.

  Porta a terme els seus projectes amb El turonet dansa des de 2007, actualment està endinsada amb Wild Dance Project oferint tallers de moviment a la natura connectant l’experiència amb els 5 elements: Terra, Aigua, Foc, Aire i Èter.

  La Laia també és:

  Terapeuta de Massatge Tailandès.

  Conductora d’activitats físiques i esportives en el medi natural

  El turonet dansa

  Cristina Bota Cos

  Cristina Bota Cos

  Biòloga i educadora ambiental.

  Divulgadora etnobotànica popular.

  Tècnica d’habilitats per a la vida.

  Coautora, conjuntament amb la Carme Bosc, de la Guia del recol·lector, de Viena Edicions.

  @cristinabotacos

  Isabel Verdaguer Foz

  Isabel Verdaguer Foz

  Isabel Verdaguer Foz (Barcelona, 1975) deu la persona que és a un projecte de vida dels seus pares, que li va fer estar des de ben petita envoltada de natura. Reconstruir una antiga casa de muntanya al Prepirineu - on passar llargues estades on escriure, llegir, sentir i respectar la Natura- va ser la seva primera i gran escola. Després va voler apropar-se a la natura des de diferents angles, fent senderisme i alpinisme, així com observant el paisatge, els animals i les plantes. De mica en mica va aprendre a llegir el bosc, observar petjades i traces, a més d’estudiar la biologia i el comportament animal.

  En el món vegetal va aprofundir sobre la forma de comunicar i sentir de les plantes i sobre els seus beneficis, per acabar finalment fent un apropament mes terapèutic i profund en la pràctica del bany de bosc.

  Inicialment Diplomada en Turisme, va estudiar també Tècnica en jardineria i paisatgisme i un Postgrau en gestió d’espais verds públics.

  La seva passió pels animals també la va portar a titular-se com a Auxiliar veterinària, així com a rebre Formació a Fundació Mona sobre etologia (comportament) animal.

  La seva vocació pel món vegetal l’ha portat a matricular-se en diferents cursos de la Universitat de Tel-Aviv sobre biologia, comportament, sentits i comunicació vegetal.

  2016 va esdevenir Guia de Boscos terapèutics per la Forest Therapy Association (Califòrnia). i en el 2018 Guia oficial d’itineraris terapèutics Selvans i de la UDG.

  Ha realitzat el Postgrau en significats i valors espirituals de la Natura a la Universitat de Girona (UdG), i està formada com a terapeuta Gestalt.

  Biotopnatura

  Facebook
  Twitter
  Instagram