QUI SOM

Descobreix qui som.

 
 

Biotop Natura és una entitat formada per persones especialitzades en diferents camps de treball i que alhora tenen una visió pluridisciplinària e integral del món de la Natura

Aquesta focalització, sense perdre mai el sentit global, és el seu tret diferencial. Una llarga trajectòria amb la Natura com a eix motor, ha donat lloc a aquest ambiciós projecte.


Biotop Natura està inscrita des del 2017 en el registre d’Associacions de la Generalitat de Catalunya, amb NIF G55311609.

Isabel Verdaguer Foz

Isabel Verdaguer (membre de la junta directiva) és la fundadora i la presidenta de Biotop natura

Isabel Verdaguer Foz (Barcelona, 1975) deu la persona que és a un projecte de vida dels seus pares, que li va fer estar des de ben petita envoltada de natura. Reconstruir una antiga casa de muntanya al Prepirineu - on passar llargues estades on escriure, llegir, sentir i respectar la Natura- va ser la seva primera i gran escola.

Després va voler apropar-se a la natura des de différents angles, fent senderisme i alpinisme així com observant el paisatge, els animals i les plantes. De mica en mica va aprendre a llegir el bosc, observar petjades i traces a més d’estudiar la biologia i comportament animal.

En el món vegetal va aprofundir sobre la forma de comunicar i sentir de les plantes i sobre els seus beneficis, per acabar finalment fent un apropament mes terapèutic i profund en la pràctica del bany de bosc.

Inicialment Diplomada en Turisme, va estudiar també Tècnica en jardineria i paisatgisme i un Postgrau en gestió d’espais verds públics.

La seva passió pels animals també la va portar a titular-se com a Auxiliar veterinària, així com a rebre Formació a Fundació Mona sobre etologia (comportament) animal.

La seva vocació pel món vegetal l’ha portat a matricular-se en diferents cursos on-line de la Universitat de Tel-Aviv (Coursera) sobre biologia, comportament, sentits i comunicació vegetal.

2016 va esdevenir Guia de Boscos terapèutics per la Forest Therapy Association (Califòrnia).

Ha realitzat el Postgrau en significats i valors espirituals de la Natura a la Universitat de Girona (UdG), I és ecoterapeuta Gestalt.

zp>Actualment, s'està formant com a Tècnic especialista en intervencions assistides amb gossos

 

Raquel Toisón Alarcón

Membre de Biotop Natura (membre de la junta directiva) especialitzada en el desenvolupament d'imatges i campanyes creatives i en les exposiciones d'ara i natura,

Raquel Toisón Alarcón des del 2000 treballa com a jardinera a l’Ajuntament de Barcelona, a l’Institut Municipal de Parcs i Jardins, on ara és l’encarregada del Departament de Jardineres, portant color i verd on l’espai i l’arquitectura de la ciutat no permeten la presència d’elements vegetals plantats al terra.

Des de ben petita l’apassiona la natura, “Ella... tan sabia i generosa sempre... tan bella i acollidora”..

Fa senderisme, li encanta passejar per la naturalesa, escoltar els seus sons, rebre la seva energia que l’ajuda a desconnectar de l’estrès en el que vivim avui en dia, i que li desperta els sentits.

Graduada en Belles Arts a la Universitat de Barcelona. Les seves obres sovint incorporen elements de la natura, que també fa servir com a tema. També ho són la resiliència, la superació, el record, l’oblit i els rastres. @rta.ultreiart

Actualment participa en la campanya “Els drets dels arbres” amb la que s’intenta conscienciar de la importància que aquests tenen a la nostra vida i a la del planeta.

 

Enric Renart Viussà

Enric Renart Viussà (membre de la junta directiva) s'encarrega de la part informàtica i de les comunicaciones.

Nascut a Girona, Enric Renart, és una persona apassionada, compromesa i disposada sempre a ajudar als altres.

La natura i el social, dos pilars a la seva vida, són dues cares de la mateixa moneda. Ajudar als que més ho necessiten.

Atret per les noves tecnologies i en com fer un bon ús de les mateixes per poder beneficiar-nos d'elles, l'ha portat a ser un bon coneixedor del món informàtic i gràcies a això la nostra associació també s'ha pogut beneficiar dels seus coneixements i suport en tot moment per la gestió i divulgació de les tasques que desenvolupem.

S'ha format I especialitat en les xarxes socials i en la publicitat I actualment és ell qui porta tota la part de Comunicació de l'associació.

 

Blanca Martí Ahumada

Membre de Biotop natura, encarregada de la il·lustració científica

Blanca Martí Ahumada va estudiar Història de l'Art a la Universitat de Barcelona i és naturalista de vocació.

Es va formar com il·lustradora a l'Escola de la Dona i es va especialitzar en il·lustració científica a través de diversos cursos a la Universitat de Barcelona i a la Universitat de València. Actualment segueix formant-me com pintora.

Realitza il·lustracions per a diferents publicacions d'àmbit estatal i internacional: llibres científics i divulgatius a Espanya, Costa Rica, Brasil o Nicaragua entre d'altres, així com cartells per a parcs naturals i reserves de fauna.

En l'àmbit docent és coordinadora del Postgrau d'il·lustració científica de la Universitat de Girona i la Fundació d'Estudis superiors d'Olot i professora del Màster de Primatologia de la Fundació Mona i la Universitat de Girona.

Però Blanca, sobretot, és una apassionada dels animals, del camp i de la natura, i això ho transmet en cada una de les seves cada pinzellades.

 

Emmett Coriat.

Membre conseller de Biotop natura, especialment en el camp dels banys de bosc

De nacionalitat canadenca, nascut a Montreal , Emmett Coriat és una persona apassionada, que viu la vida amb una gran intensitat, farmacèutic de formació i emprenedor en gran quantitat de projectes, decideix fer un canvi a la seva vida per passar del món empresarial al món de La Natura i la Salut, especialitzant-se en les corporacions.

La seva relació amb el món de la salut, la seva formació en el món empresarial, unit al seu actual coneixement sobre la Natura i la seva formació a l'escola ANFT com a Forest Therapy Guide, li converteixen en un molt bon guia de Bany de bosc especialitzat en les empreses.

 

Eduard Angel Sanchez

Membre de Biotop natura, especialitzat en relacions amb Administracions públiques i amb entitats polítiques.

Nascut a Barcelona 8 maig 1972 Viu en una antiga masia catalana,Can Marcó. a Amer, Girona, formant part del seu projecte de reconstrucció d'una masia amb els ccriteris, materials i forma de fer de l'epoca i el lloc..

Nivell Acadèmic: Ciències Polítiques i Sociologia.

Cursos relacionats:

Tècnic de 'Medi Ambient en contaminació 1994 Nereo, Problemàtica dels boscos àrea mediterrània 1995 UdG, Economia i medi ambient 1995 UdG, Protecció Espais Naturals. Regulació jurídica 1996 UdG, Economia ecològica i Ecologia política 1997 UdG, Llei 3/98 de la Intervenció Integral Administració 1998 UdG.

Altres estudis: Tècnic en jardineria. Esp. Jardineria ecològica 2002 Esc. Cassà.

El 2004 va entrar com a regidor a l'Ajuntament de Caldes de Malavella on va realitzar diverses iniciatives mediambientals com a foment del reciclatge, energies renovables i protecció i catalogació d'arbres monumentals, protecció d'hàbitat de tortugues autòctones i zones d'interès natural.

Gracies a la seva feina Caldes de Malavella va ser el primer municipi de Girona que va signar la carta d'Aalborg , desenvolupany, a més, un Pla de Desenvolupament sostenible, Agenda 21.

Més tard va Iniciar la recerca i catalogació de boscos monumentals de Catalunya amb Jaume Hidalgo, impulsor de la actual associació de Selvans.

 

Charles Oppe.

Membre i ambaixador de Biotop natura a Madrid

Graduate University of East Anglia (UK)

Founder of GAP Spain (NGO, 1996)

Climate Reality

Qualified as a Forest Therapy guide by the ANFT (Association of Natural Forest Therapy).

Current interests: creating programmes for GAP relating to the Climate Crisis based on the ODG’s & a consultant in sustainable tourism

Charles Ope sempre s'ha interessat pels arbres. Des de ben petit va tenir la sort de passar les seves vacances en una casa de camp a Anglaterra en un parc enorme, ple d'arbres. Anava sol, amb 9 anys i passejava entre enormes roures i faigs. Des de llavors els arbres han tingut un especial lloc en el seu cor.

Quan va venir a Espanya es va enamora dels seus espais naturals i en especial de la seva alta muntanya, on els arbres formaven part d'un paisatge molt singular.

El seu treball es dedica a desenvolupar projectes mediambientals, basat en els comportaments a les nostres escoles, a les la llars i als centres de treball.

Durant un moment de la seva vida va sentir que li faltava més connexió amb la natura i en particular amb els arbres.

Observant la destrucció que els arbres patien amb la poda i la tal.la d'arbres sense sentit en un parc proper de seva casa, va decidir fer alguna cosa per defensar aquests meravelloses espècies que estan tan desprotegides. Cada vegada que veu la destrucció d'un arbre que "coneix" li trenca el cor. Ara pot i vol fer alguna cosa per protegir-los i és per això que està a Biotop Natura..

 
Facebook
Twitter
Instagram