TEMEZCAL I LA MARE TERRA

Cerimònia de connexió amb la Terra.

El temazcal és una cerimònia de connexió amb la Terra, i l’Univers. Té un gran valor terapèutic, sent una excel·lent eina de depuració. Transmet valors de respecte, escolta, potencia l'amor per la natura i la seva conservació, ajuda a prendre consciencia d'on estem, i de qui som, ens ajuda a comprendre que formem part d'un tot, i sobre tot de que som natura. Ens connectem a la terra i a nosaltres mateixos i el nostre cor batega amb el pols de la Terra.

En el temazcal o sauna de sudació estan representats els quatre elements, el Pare Sol (amb el foc sagrat), la Mare Terra (la cabana o “inipi” que representa el ventre matern de la Terra), l’aire (l'aire que ens envolta i activa el foc) i l’aigua (utilitzat per crear vapor).

Es calenten pedres al foc (anomenades àvies, per portar la memòria ancestral de la terra) i es porten dins de l’inipi. Posem aigua a les pedres i aquestes desprenen el vapor que calenta l’espai interior. Amb aquest vapor cuidem i purifiquem el cos físic, la ment, les emocions i l’esperit, amb l’únic propòsit de reunificar.

Amb la integració de lo masculí i lo femení, i amb l’energia vital de l’Univers, s’obre camí la vida. Així, en aquesta cerimònia, recordem el moment sagrat de la nostra fecundació agraint als nostres pares per donar-nos la vida. És una forma de recordar qui som.

Es crea un ambient amb unes condicions determinades, amb alta temperatura, humitat i foscor, que ens ajuden a connectar amb el ventre de la nostra mare, amb el ventre de la Terra mare, i amb el nostre naixement.

Es un moment per donar-nos la possibilitat de tornar a començar, tornar a néixer i ara amb plena consciencia, i deixant tot allò que no volem seguir portant.

Vols néixer amb nosaltres?

Persona encarregada del Temezcal: David Asencio.

Terapeuta Gestalt format a l’Escola Gestalt de Girona, Certificat en massatge metamòrfic, Mètode Violette Prod’hom, Postgrau sobre Intervenció i anàlisis grupal a l’escola Gestalt de Barcelona, Bioenergètica metafísica amb Júlia López (FEMA).

Actualment en formació: Grau superior d'integració social.

El Temezcal és una forma de tornar a néixer. De renéixer sent Natura
Facebook
Twitter
Instagram