TALLERS AMB PLAYMOBIL

Oferim des de Biotop Natura tallers amb Playmobil per parlar sobre vàries temàtiques que creiem són de gran importància i que volem treballar d’una forma amena i vivencial.

Creiem que a través d’un diorama fet amb Playmobil podem apropar els alumnes de diferents edats i d’una forma més propera i divertida a la història propera de Catalunya i a la natura i la seva situació actual, creant reflexió i debat entre tots.

La nostra història:

Catalunya té una llarga i rica història. A través dels simpàtics ninos de Playmobil podem recrear qualsevol període de la nostra història on petits i grans puguin submergir-se a través del temps dins del diorama i així entendre-la d’una manera atractiva i engrescadora.

Tallers sobre història de catalunya amb Playmobil,

-Moments històrics importants:

 1. La guerra dels segadors
 2. La pesta del segle XVI
 3. Història de cada poble
 4. 1714
 5. Les bruixes al nostre pais
 6. 1 d’octubre del 2017
  •  

1714

1 d'octubre

1 d'octubre

La guerra dels Segadors

La pesta del segle XIV

Històries de cada poble: Ribes de Freser, Els Golluts de Ribes

La natura i el medi ambient:

A través de diferents diorames de Playmobil sobre temes relacionats amb la natura volem explicar les variades problemàtiques mediambientals. Busquem crear un ambient distès i segur on l’alumnat pugui preguntar i parlar sobre la natura.

Tallers sobre Natura i medi ambient amb playmobil:

 1. Els sentits i la comunicació de les plantes
 2. Moviment “abraçar els arbres”, originari a la Índia,  que va protegir molts boscos
 3. Desforestació i canvi climàtic
 4. Incendfis forestals
 5. Primer trencament amb la nostra connexió amb la natura. De la prehistòria al neolític.
 6. Transformació de la nostra costa
 7. Versions naturalistes dels nostres contes: Caputxeta i el llop amic
 8. Moviment Chipko o Abraçadores d’arbres.

La nostra associació, especialment dedicada a la preservació del medi ambient i en concret dels boscos i dels arbres, centrem alguns dels nostres diorames de medi ambient sobre els boscos. 

ELS BOSCOS SON LA SOLUCIÓ, NO EL PROBLEMA

Actualment ens trobem en una situació climàtica molt complexa com a conseqüència del canvi climàtic.

Altes temperatures, ambients secs, absència de pluges durant llargs mesos, fortes tempestes huracanades, granissades repentines…

Si al canvi climàtic li sumem l’ús excessiu de recursos (energia, aigua…), la enorme contaminació que provoquem i la destrucció dels hàbitats naturals, ens trobem davant d’una situació completament insostenible.

El canvi climàtic crea condicions ideals i molt favorables per als incendis, però no hem d’oblidar que el bosc no es converteix en combustible si no hi ha un factor extern que provoqui l’incendi, i a més aquest factor extern en la majoria dels casos sol ser l’ésser humà.

Creiem en un sistema de justícia que persegueixi i sancioni adequadament aquest tipus de delictes i una gestió de prevenció d’incendis que es realitzi durant tot l’any i que tingui en compte el problema des de l’arrel del problema.

Ara la prevenció d’incendis es centra en l’extracció del que anomenen combustible. És a dir, en l’extracció de fusta, que respon més a interessos industrials que a un veritable interès per solucionar el problema.

Un dels factors a tenir també en compte seria potenciar la vida rural dels pobles, recuperant la feina que cada vegada fan menys els pastors, que és portar els seus ramats al bosc i als prats. Retribuir la seva valuosa feina, que tant necessitem si volem controlar els incendis, sense perdre els nostres boscos, tan necessaris precisament per combatre el canvi climàtic.

Ara els arbres els hem de preservar més que mai!

Desforestació

Incendis

Caputxeta vermella

Hem proposat aquests temes per treballar a les escoles amb l'alumnat però també podem treballar altres temes que ens volgueu proposar sobre història de catalunya i sobre temes de medi ambient. 

Facebook
Twitter
Instagram