ENBOSCAR-NOS AMB JOAQUÍN ARAÚJO

ENBOSCAR-SE


Dia:

Diumenge 12 de març *

*Acte dins de la setmana del dia de l'arbre


Lloc:

Parc del Laberint de Parc i Jardins

.

Organitzador:

Associació Biotopnatura
BiotopNatura està inscrita des del 2017 en el registre d’Associacions de la Generalitat de Catalunya, amb NIF G55311609.
Declarada Associació d’interès ciutadà per la Generalitat de Catalunya al 2021.


Persones que organizan aquest acte:

 • Isabel Verdaguer Foz
 • Raquel Toison
 • Enric Renart

 • Entitats col·laboradores:

  Centre de Formació del laberint

  Parcs i Jardins de barcelona


  Programa:

  Matí:

 • 09.00 h Benvinguda
 • 09.15-11.30 h Tastet de Bany d’arbres. Isabel Verdaguer - Associació Biotopnatura

 • 12.00-12.30 h Exposició de l'obra de Raquel Toisón en honor a l'arbrat de Barcelona


  Espais permanents

  Taula informativa Biotop Natura.

  Espai exposició d’art de Raquel Toisón.


  Persones que participen en les xerrades i les activitats

  Joaquín Araújo

  Raquel Toisón

  Ha plantat aproximadament un arbre per cada dia que hi ha viscut, uns 26.500.

  se ha dedicat, a més, a escriure, fer ràdio, cinema documental, fer conferències i fer exposicions. Es dedica, doncs, a l'activisme ecològic i cultural des de fa 50 anys. Té 34 carnets d'altres ONG. D'algunes va ser fundador i president. Col·lecciona les seves pròpies dimissions.

  Està escrivint els seus llibres 116 i 117 com a únic autor. A més, li han publicat 12 com a coautor i 93 col·lectius. A tots ells acompanyen 8 enciclopèdies que va dirigir i, en part, va escriure.

  Els seus 2.516 articles han estat publicats a 147 revistes, 19 blocs i 17 diaris. Actualment escriu amb freqüència en cinc blocs i dues revistes.

  Comissari de 31 exposicions i autor dels textos de gairebé totes.

  Guionista i/o director de 340 programes de TV, la majoria documentals.

  Ha fet uns 5.600 programes de ràdio, gairebé tots amb seccions pròpies. En va dirigir també alguns.

  Tant a la ràdio com a la televisió va fer els primers directes de naturalesa de la història d'aquests mitjans a Espanya.

  Ha fet unes 2.600 conferències tant a Espanya com en una desena d'altres països.

  El persegueixen els premis. Dels 49 rebuts destaquen: el GLOBAL 500 de l'ONU, considerat el més important del món al seu camp; el Wilderness Writting (només hi ha cinc premiats al món); el del BBVA a la difusió de la multiplicitat vital, que és el més important que es dóna a Espanya. És l'únic espanyol a qui han concedit dues vegades el Premi Nacional de Medi Ambient. Nominat als Oscars de Hollywood i als Goya, per la seva participació a Nòmades del Vent. És Numerari de la Reial Acadèmia de les Lletres i de les Arts, i medalla d'or d'Extremadura. Excel·lentíssim Sr. per tant. A un IES, uns aiguamolls, un taller, un còctel, dos arbres monumentals, cinc altres arbres, una horta ecològica, una font, un cim i un museu els han posat el nom.


  Raquel Toisón

  Raquel Toisón

  Raquel Toisón treballa com a jardinera a Parcs i Jardins de Barcelona, Des de molt petita s'ha sentit fascinada per la natura, la considera sabia, generosa i acollidora.

  Li agrada fer senderisme, passejar pel bosc, escoltar els seus sons, i rebre la seva energia, que l'ajuda a desconnectar de l'estrès i a despertar els seus sentits.

  Està acabant Belles Arts a la UB, generalment realitza treballs relacionats amb la natura incorporant elements vegetals- amb la resiliència, i la superació.

  El que busca amb aquests, és conscienciar i difondre els valors de la natura i el respecte cap a ella.

  @rta.ultreiart


  Isabel Verdaguer Foz

  Isabel Verdaguer Foz

  Isabel Verdaguer Foz (Barcelona, 1975) deu la persona que és a un projecte de vida dels seus pares, que li va fer estar des de ben petita envoltada de natura. Reconstruir una antiga casa de muntanya al Prepirineu - on passar llargues estades on escriure, llegir, sentir i respectar la Natura- va ser la seva primera i gran escola. Després va voler apropar-se a la natura des de diferents angles, fent senderisme i alpinisme, així com observant el paisatge, els animals i les plantes. De mica en mica va aprendre a llegir el bosc, observar petjades i traces, a més d’estudiar la biologia i el comportament animal.

  En el món vegetal va aprofundir sobre la forma de comunicar i sentir de les plantes i sobre els seus beneficis, per acabar finalment fent un apropament mes terapèutic i profund en la pràctica del bany de bosc.

  Inicialment Diplomada en Turisme, va estudiar també Tècnica en jardineria i paisatgisme i un Postgrau en gestió d’espais verds públics.

  La seva passió pels animals també la va portar a titular-se com a Auxiliar veterinària, així com a rebre Formació a Fundació Mona sobre etologia (comportament) animal.

  La seva vocació pel món vegetal l’ha portat a matricular-se en diferents cursos de la Universitat de Tel-Aviv sobre biologia, comportament, sentits i comunicació vegetal.

  2016 va esdevenir Guia de Boscos terapèutics per la Forest Therapy Association (Califòrnia). i en el 2018 Guia oficial d’itineraris terapèutics Selvans i de la UDG.

  Ha realitzat el Postgrau en significats i valors espirituals de la Natura a la Universitat de Girona (UdG), i està formada com a terapeuta Gestalt.

  Biotopnatura

 • Facebook
  Twitter
  Instagram