Mon vegetal

MÓN VEGETAL

Volem viure la Natura, compartint el despertar i el capvespre del bosc, el seu respirar, els seus problemes, la seva deriva.

No volem convertir el bosc en una simple activitat, sinó en una experiència de la qual tots dos surtin beneficiats. Cuidant el bosc cuidem a tot el planeta, i Biotop Natura vol que ens activem perquè junts ho protegim.

“Si els humans cuiden dels arbres, els arbres cuidaran de nosaltres” (Selvans)

Tenim un planeta amb un patrimoni natural molt ric,amb un gran valor intrínsec que està molt per sobre del seu valor material o econòmic.

Des de Biotop Natura volem fer conèixer aquests valors intangibles de la natura perquè aprenguem a valorar la natura pel que és i no pel que ens fan veure o creure que és, i d’aquesta forma intentar veure-la com part de nosaltres i no com un producte d’utilització.

CAMPANYES

Campanya per defensar els drets dels arbres:

Aquesta campanya vol mostrar els arbres com a éssers vius i sensibles que son. Pretén mostrar una nova cara del món vegetal lluny de la visió utilitalista.

Vol que ens apropem a les plantes i als arbres. Elevar el seu estatus dins la nostra societat.

Vol donar als arbres els drets que tot ésser viu necessita per poder viure. Han de deixar sobreviure, per poder viure dignament, i no acabar morint per culpa dels nostres capritxos, interessos o per la nostra ignorància..

Creiem que el factor de proximitat és fonamental i és per això que volem començar pels drets més propers, els arbres urbans. Son els més desfavorits i els que tenim mes a prop. Si no som capaços d'entendre, protegir i cuidar als nostres arbres de carrer com podem arribar a protegir un bosc, o protegir els boscos tropicals? Si no som capaços de cuidar als nostres germans arbres, com podem protegir als animals que viuen en ells?

Comencem doncs per lo petit i proper i despres la onada s’anirà expandint.

Actuacions de la campanya:

-Crear un logo molt visual que simbolitzi els drets de les plantes perquè es converteixi el la imatge de la campanya (Ja esta fet. Es el que surt a la imatge del costat).

-Fer un document amb els drets de les plantes en general i dels arbres en concret. (S'està elaborant).

-Buscar socis i persones amb ganes de involucrar-se en aquest projecte.

-Buscar financiament: crowfunding, socis, donacions.

-Fer samarretes amb aquesta imatge per poder vendre-les a traves de la nostra pàgina web, i a les diferents manifestacions i trobades. (Està demanada).

-Vendre també per internet plàntules ecològiques d’arbres autòctons, els quals aniran amb un document informatiu sobre l’arbre i el seu bon manteniment, i un contracte que haurà de signar la persona per demostrar que el cuidarà respectant els drets de les plantes.

-Fer una pancarta de lona que es pugui desplegar per poder portar a les concentracions.

-Enviar un mailing als ajuntaments demanant una reunió per parlar sobre la gestió de l’arbrat viari i poder proposar millores en les seves condicions, i proposar xerrades convidant a que vinguin responsables i tècnics de diferents ajuntaments.

-Buscar reglaments jurídics de diferents països que contemplin algun tipus de defensa de les plantes, perquè ens puguin servir de referent.

-Intentar buscar algun advocat que es vulgui involucrar en la causa per poder fer alguna proposta de llei que contempli la defensa de les plantes, a l’igual que hi ha pels animals.

-Buscar aliats dins del PAGMA.

-Fer pressió política perquè ens recolzin.

-Organitzar mobilitzacions per demanar la defensa dels drets de les plantes, on es podran adquirir plàntules d’arbres autòctones a preu cost que aniran amb el document informatiu i el seu contracte que hauran de signar.

-Convidar a Francis Hallé perquè ens parli de la seva lluita en França per la defensa dels arbres. (Ja hem contactat amb ell).

-Fer programes escolars per proposar a les escoles activitats, tallers i classes sobre els sentits de les plantes, i sobre la seva sensibilització sobre el món vegetal.

-Crear una xarxa de boscos lliures de desforestació. Per mig de la associació Biotop Natura que les persones puguin fer donacions per poder comprar boscos que puguin ser protegits i gestionats com a dinàmica natural.

-Treballar les xarxes socials: Ja tenim uns instagram: derechosarboles.biotopnatura i un facebook: Biotop Natura

Francis Hallé, gran botanista francés de la nostra actualitat, ha dedicat la seva vida a les plantes i s’ha convertit en un referent en la lluita i conservació del món vegetal.

Ens unirem a la seva causa i portarem a casa nostra la seva lluita i la seva feina, i la adaptarem a la situació i necessitats dels nostres arbres.

Us animem a llegir un llibre seu: Du bon usage des arbres, Actes Sud, 2011

Treballarem un document que parlarà sobre la situació precària dels arbres urbans i farem una carta sobre els seus drets i enviarem una carta al màxim d’ajuntaments possibles informant sobre la necessitat d’un canvi en la gestió urbanística del arbrat viari. També volem proposar un canvi en la legislació actual perquè les plantes puguin adquirir un nou estatus legal i puguin així tenir un recolzament i protecció legal.

Lluitem pels drets dels arbres.
Facebook
Twitter
Instagram